Kommentar

Foto: Steen

I Oslo står integrasjonsrådgiver Loveleen Rihel Brenna og sier offentlig at man godt kan kritisere sider av en religion, men ikke religionen i seg selv. Det hele blir direkteoverført i radio og TV og utenriksministeren er tilhører. Men han sier nesten det samme: ytringsfriheten må avpasses etter følelsene til nye medlemmer av fellesskapet.

I Landstingssalen på Christiansborg talte Geert Wilders søndag. I Norge tror vi Wilders har horn. Det har han ikke, skriver tidligere debattredaktør i Berlingske, Mikael Jalving. Han er beundringsverdig rolig og balansert. Bortsett fra det ene punkt om forbud mot Koranen kunne han stille seg bak alle Wilders forslag.

Wilders bor i en atomsikker bunker under det nederlandske parlamentet, i hans eget fødeland kan han ikke bevege seg et skritt uten bodyguards. Slik er det nye Europa. Norske medier har skapt et bilde av Wilders som ekstrem. De vil ikke skrive om alle som befinner seg i samme situasjon.

bildet: Wilders sammen med leder av Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. Det var selskapet som inviterte Wilders. Kun Dansk Folkeparti våget å være til stede, ved formannen Pia Kjærsgaard.