Feature

karrada.fadi.ameer.jpg

Slektninger til Fadi Ameer oppløst av sorg over hans brutale død på utendørsmarkedet i Karrada, Bagdad, torsdag. Først gikk en bombe av som var festet til en salgsvogn, i oppstandelsen og kaoset som fulgte så en selvmordsbomber sitt snitt. Det sies at det regnet med kroppsdeler. Fredag er antall drepte kommet opp i 68 og 119 sårede. Karrada, som er shia-muslimsk, har vært utsatt for en rekke blodige angrep. Al Qaida står etter alt å dømme bak. Deres hensikt er å fremprovosere en ny runde med borgerkrig. Moqtadah al-Sadri holder på våpenhvilen, men den som er sterkest berørt er The Supreme Islamic Iraqi Council, som har hovedkvarter i Karrada.

Den helt spesielle hensynsløse volden mot sivile er den samme, i Bagdad som i Jerusalem. NRKS Sidsel Wold gjorde et nummer av at yeshivaen var senter for religiøs sionisme. So what? Kan det på noen som helst måte unnskylde at en slik handling. Hun nevnte også at drapsmannen hadde vært sjåfør ved senteret, og «kanskje opplevd noe ubehagelig», som hun formulerte det. Men kanskje han ikke hadde opplevd noen urett, men ganske enkelt hatet de han arbeidet for? Er den muligheten utenkelig? Må det være en unnskyldning?

Les også

-
-
-