Feature

naomi.kering.jpg

Volden som har brutt ut etter presidentvalget i Kenya rammer blandede ekteskap hardt. Plutselig er den ene ektefellen lovløs fordi han eller hun tilhører feil stamme. Det skjedde med Naomi Kering (34) fra Kalenjin-stammen. Hun giftet seg med en kikuyu, dvs. hun giftet seg med Isaac Guthua. De har vært gift i 17 år og har tre barn. Plutselig var han en kikuya i naboenes øyne, og en dag hørte de mobben kom for å ta ham og brødrene. Siden har hun ikke hørt noe.

Until now, marriages like Kering’s were common enough to go largely unnoticed, representing hope for what Kenya could be as a nation. But now the fabric of Kenyan society is fraying, forcing families to confront tribal identities many had cast aside long ago.

«This election has changed the very essence of these marriages,» said the Rev. Charles Kirui, a Catholic priest whose church in the nearby town of Burnt Forest shelters hundreds of Kikuyus. «Marriages are breaking up because of a tribal conflict, which means we really have a problem in Kenya.»

Stammebånd er sterkere enn indviduelle bånd, vennskap og kjærlighet. Når hatet vokser er det gruppetilhørighet som avgjør, ikke hvem du er.

Marriages fall victim to Kenya violence