Nytt

I Tunisia har myndighetene fjernet en lov som gjorde det ulovlig for kvinner å gifte seg med ikke-muslimer. En talskvinne for president Beji Caid Essebsi gratulerte Tunisias kvinner med friheten til å velge ektefelle.

Loven som er blitt opphevet er fra 1973. Fra da og frem til nå har enhver ikke-muslimsk mann som ønsket å gifte seg med en muslimsk kvinne måttet konvertere til islam.

Tunisias befolkning består av 99% muslimer. Lovendringen gjør det juridisk mulig for muslimske kvinner å gifte seg med ikke-muslimer, men det betyr ikke nødvendigvis at det vil bli så mye enklere for dem:

Scrapping the decree may not do away with the cultural and traditional obstacles women face with their families in cases of inter-faith marriage, but it now offers Tunisian women greater freedom of choice from a legal perspective.

Det er langt frem til de rettighetene vi tar for gitt i våre demokratiske land. Først i juli i år opphevet Tunisia loven som tillot voldteksforbrytere å gifte seg med ofrene for å slippe straff.

På den annen side har ikke Tunisia godtatt flerkoneri siden 1956. En islamsk rett som smyger seg inn bakveien i Europa ved naiv aksept og tilretteleggelse.

BBC