Politiet i Gøteborg pågrep på formiddagen en 42-årig mann mistenkt for drapet på den assyrianske universitetslæreren Fuat Deniz, som fikk halsen skåret over på universitet i Ørebro 11. desember. Under avhør kom det frem opplysninger som gjorde at han ble satt i varetekt.

Mannen er tidligere ikke straffet. Han kom selv med innrømmelser i retning av at han hadde noe med drapet å gjøre, skriver Expressen.se

Enken, Runa Deniz, fikk høre om arrestasjonen gjennom mediene.

– Jag är väldigt överraskad. Jag pratade med polisen senast idag och då sa de att de fortfarande jobbade väldigt brett. Att de hade något så här konkret kunde jag inte tänka mig.
Känns det konstigt att som änka ha så lite insyn i utredningen?
– Det är klart det gör. Men rent intellektuellt förstår jag det.
– Självklart har jag velat se övervakningsfilmen från Taalers Livs för att se rörelsemönster och kanske se om det är någon jag känner. Men man gör väl inte så i en polisutredning, och det har jag fått acceptera. Som ensam individ är man inte så stor mot en myndighet.

Taalers Livs var en kiosk hvor det kom inn en blodig mann rett etter drapet. Han ble filmet, men kvaliteten var dårlig. Et spesiallaboratorium forbedret kvaliteten, men valgte feil mann.

Det har vært spekulert i om drapet kan ha noe å gjøre med Deniz arbeid ved universitetet. Han har forsket på Tyrkias utryddelse armenere og assyrianere under første verdenskrig.

Frun: «Vill så gärna ha en upplösning»