Sakset/Fra hofta

Skribent i Ny Tid, Henning André Søgaard, har fått fjernet en artikkel fra det kjente nettstedet Huffington Post, etter påstander om plagiat. Det står at Søgaard valgte ikke å forsvare seg, hvilket kan tolkes som en innrømmelse.

Søgaard er bannlyst fra Huffington Post i fremtiden, skriver red. Det er et ganske alvorlig prestisjetap for en skribent.

Søgaards artikkel het «South Africa: the New Banana Republic of the Free World?»

Den skal visstnok «låne» det meste fra en lang artikkel av James Kirchik i nettstedet Azure. org: Going South En meget interessant artikkel om hvordan Sør-Afrika de senere år har orientert seg i stadig mer antivestlig retning.

Søgaard har begått den journalistiske dødssynd å låne uten attribusjon. Da kalles det plagiat, eller tyveri.

Søgaard fikk opprinnelig en «impressive» presentasjon. Ny Tid likeså: Henning André Søgaard is a syndicated columnist and US Correspondent for Ny Tid, Norway’s leading newsweekly. He is a former political advisor at the United Nations and an officer with the Norwegian Air Force.

Men etter at det ble rabalder konkluderer redaktøren for Huffington Post: Mr. Søgaard, who initially indicated a desire to defend the piece, has since failed to do so. He will no longer be allowed to blog on this site.

Neppe noen god reklame for Ny Tid heller.

http://www.huffingtonpost.com/henning-andr/south-africa-the-new-ban_b_63313.html