Feature

capt.682ee54111664f919d0ed92d35667cbf.saudi_arabia_a_jihadist_s_journey_ny332.jpg

Ahmed al-Shayea (22) har gått hele veien fra selvmordsbomber i Bagdad til en rehabilitert saudi-araber som angrer og tar fullstendig avstand fra sine gamle kampfeller. -Dødens instrumenter, kaller han dem.

Ahmed al-Shayea tihører en gruppe frafalne ekstremister som ønsker å finne veien tilbake til samfunnet. Saudi-Arabiske myndigheter har laget et eget program for dem. Ahmed al-Shayeas historie er dramatisk. Den sier noe om hvor likegyldig Al Qaida i Irak behandler de unge «idealistene» som kommer og tilbyr sitt liv. De forbrukes som kanonføde.

En liten detalj: Ahmed al-Shayea var fullstendig forbrent etter å ha overlevd selvmordsangrepet. Han gjennomgikk 30 operasjoner, og stedet var sykehuset ved Abu Ghraib-fengslet, og han hadde bare godt å si om amerikanernes behandling.

Saudi turns his back on jihad