Den gang Mohamed bin Salman var forsvarsminister og Mohammed bin Nayef var kronprins og innenriksminister. Det var i desember 2015. Foto: Fayez Nureldine/AFP/Scanpix

Om det er et avverget kuppforsøk eller eliminering av rivaler, er vanskelig å fastslå, men den tidligere kronprinsen av Saudi-Arabia, Mohammed bin Nayef og prins Ahmed bin Abdulaziz er arrestert.

Mohammed Bin Nayef var både kronprins og innenriksminister, dvs han kontrollerte politi og etterretning. Likevel ble han utmanøvrert av Mohammed bin Salman i 2017.

Senere samme år ble flere prinser arrestert og presset til å gi tilbake milliarder av dollar til statskassen.

Det har vært rapportert om misnøye innad i kongefamilien med Mohammed bin Salmans måte å styre på. Han er egenrådig og gjør feil.

Prince Mohammed has fueled resentment among some prominent branches of the ruling family by tightening his grip on power and some question his ability to lead following the 2018 murder of a prominent journalist by Saudi agents and the largest-ever attack on Saudi oil infrastructure last year, sources have said.

Prins Ahmed bin Abdulaziz er Mohammed bin Salmans yngste bror. Hvar en av tre som våget å gå mot at bin Salman overtok som kronprins i 2017.

Ahmed blir av enkelte vurdert som en alternativ kandidat til å bli ny konge. Det kan være han bør passe ekstra godt på. Bin Salman rydder konkurrentene av veien.

Saudi Arabia detains two senior royals, including king’s brother: sources

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.