Nytt

Mohammed bin Salman

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman har startet et reformarbeid som overskygges av økende press mot dissidenter og aktivister, dokumenterer Human Rights Watch.

Kronprins Mohammed bin Salmans reformer i Saudi-Arabia følges opp av økt undertrykkelse for å tie dissidenter og kritikere, slår Human Rights Watch fast.

Menneskerettsorganisasjonen dokumenterer at det, til tross for reform-milepæler for kvinner og unge, fortsatt pågår overgrep som viser at rettssystemet i Saudi-Arabia er svakt og kan bli undergravd av landets ledere.

– Kronprins Mohammed bin Salman har etablert en underholdningssektor og tillatt kvinner å reise og kjøre, men saudiarabiske myndigheter har også sperret inne mange av landets fremste reform-tenkere og aktivister under hans styre – noen av dem ba om nettopp disse endringene, sier Michael Page, nestleder for Midtøsten-avdelingen i Human Rights Watch (HRW).

I den 62 sider lange rapporten “‘The High Cost of Change’: Repression Under Saudi Crown Prince Tarnishes Reforms» dokumenterer HRW saudiarabiske myndigheters press mot dissidenter og aktivister siden midten av 2017, og myndighetenes manglende evne til å stille de ansvarlige til ansvar.

For å vise at endringer virkelig er i gang, burde kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman innføre nye reformer for å sikre grunnleggende menneskerettigheter som omfatter ytringsfrihet, forsamlingsrett, rett til å organisere seg, samt et uavhengig rettsvesen og rettssikkerhetsgarantier, mener HRW.

– Det er ingen reell reform i Saudi-Arabia så lenge den finner sted i et dystopi der menneskerettighetsaktivister blir fengslet og hvor ytringsfrihet eksisterer kun for dem som tegner et ondskapsfullt bilde av aktivistene, sier Page.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.