Kommentar

billl.hobbs.jpg

En historie fra American campus-life: Bill Hobbs var irritert over at få eller ingen amerikanske publikasjoner ville offentliggjøre profet-tegningene, og laget sin egen lille karikatur på sin bloggside. Hobbs er republikaner og rådgiver for Belmont University, som sies å være det største kristne universitetet i Tennessee. Alt var rolig inntil en en annen blogger, en demokrat, oppdaget tegningen og kritiserte den. Denne tipset avisen Nashvillle Scene, hvor en kommentator, John Spragens, gikk til frontalangrep::

By deliberately desecrating Islam’s central figure—»the ‘Prophet Mohammed’» as Hobbs sneered, using quote marks for sardonic emphasis—he attacked an entire religion, not a group of fanatics who pervert the religion’s teachings. Then he drew him as a bearded stick figure holding a bomb and said he «blows.» It seems bearded Muslim terrorists are the new big-nosed, money-grubbing Jews.

Det hjalp ikke at det kom et motinnlegg. Skaden var gjort. Samme dag, 14. april, erklærte Hobbs at han gikk av. Redaktør for Nashville Scene kritiserte Belmont University i skarpe ordelag for å være feige.

«Damage control» kalles det. Når det kommer negativ omtale rykker man ut og fjerner kilden, og skjeler mindre til prinsipper.

Islamic Law at Belmont U

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også