Nytt

Det har et whiff av The Day after Tomorrow: hele New Orleans evakueres. Katarina er på vei, i 280 kilometer i timen. Det truer ikke oss, men man kan tenke på hvordan det ville være å skulle evakuere Oslo på 18 timer.

Fra øst kommer fugleviruset, og det er et spørsmål om når og ikke om, sa en ekspert på BBC nylig. «Når» betyr at man bør skaffe seg tamiflu før viruset når hit. Det store spørsmål er selvfølgelig om det vil mutere og smitte mellom mennesker.

Mot disse problemene blir våre hjemlige små. Skjønt.

Olaf Thommessen sier at Hagen tar feil når han sier at alle terrorister er muslimer. Han er nærmest støtt over utsagnet, som har vært en gjenganger i utenlandske medier i lang tid. I stedet kommer Thommessen drassende med ETA, Baskerland, Korsika. Men poenget er at måtte innstille etter 911, og de som ikke har gjort det har fått angre.

Det slo meg for øvrig da jeg skrev om Gaza og Hamas tidligere idag, at muslimer her ser ut til å ha noe av det samme forhold til våpen som visse pakistanskdominerte ungdomsgjenger.