Nytt

Tekniske problemer: kveldens tynne tjeneste skyldes tekniske problemer. Visstnok med en RSS-feed som henger seg opp. Synd. Men slikt skjer. Det ble heldigvis rettet. Kvelden sto i Londons tegn. Selv om bombene ikke var så kraftige, og de fysiske skadene var langt mindre, var den psykologiske virkningen stor. Det begynner å gå opp for både folk og business at dette kanskje er starten å en kampanje. Flere eksperter Reuters snakket med, trodde det. Hvis det stemmer, vil også angrep andre steder ha en mer ødeleggende effekt. De blir ledd i en kjede. Det kan finnes unge muslimer andre steder som kan bli inspirert.

På New Yorks subway vil man begynne med spot-sjekker av bagasje foran de roterende dørene, og på plattformer og inne i vognene. ACLU advarer mot racial, etnisk eller religiøs «profiling», men vil det bli tatt alvorlig. Man vet at gjerningsmennenene høyst sannsynlig kommer fra Midtøsten, eller Sørøst-Asia, og vil forholde seg deretter. Det er typisk at en av dagens bombemenn i London såvidt unnslapp å bli tatt av publikum, men avisene kunne ikke gi noe signalement.

Kritikerne sier hele tiden at sjekker på t-banen er umulig, men det er selvfølgelig bare tull. Kameraovervåkning, radar-gjennomlysning og spot-checks er naturligvis noe publikum mer enn gjerne underkaster seg, hvis de øker sjansen for at de kommer levende på jobb. Da står de gjerne opp et kvarter tidligere. Vanskeligere er det ikke.