Documents feriemodus gjorde sitt til at denne «firerbanden» befant seg på fire forskjellige steder denne fredagen, men dette begynner jo å bli en vane, og det hele forløp uten tekniske problemer. Som tidligere fløt samtalen uten noen planer eller regi, og vi synes vi blir stadig mer komfortable med et laid-back format som dette.

Denne uken ble preget av Boris Johnsons utnevnelse som britisk statsminister og høringen av Robert Mueller i det amerikanske Senatet. Særlig for sistnevntes vedkommende dekkes det hele av norske medier med en nesten utrolig blanding av skjevhet, slurv og inkompetanse. Men også hva Boris angår, er det kun EUs synsvinkel som gjelder i de fleste andre medier enn Document.

For Document var Borgarting lagmannsretts opphevelse denne uken av Oslo tingretts lukking av dørene i en æresdrapssak hvor kollega Øyvind Thuestad ble sendt på gangen, en stor fjær i hatten. Kanskje kan Øyvind selv kommentere dette neste helg.

Vi er også stolte av å presentere vår andre utgivelse av Roger Scruton på tre år. Hans bok «Konservatismen» fyller et hull i den politiske tenkningen som nå er blitt kolossalt.

Big Techs sensur gjorde seg gjeldende også i uken som gikk, hvor Facebook kastet ut vår medarbeider Karine Haaland for å ha harselert med NRKs bruk av ordet «jødesvin». Også Documents Facebook-side fikk av samme grunn gult kort for «hate speech». Hva som blir enden på dette, er et åpent spørsmål.

Dette formidable tøvet er uansett en trussel mot den offentlige samtalen og dermed også demokratiet. Det ser heller ikke ut til å gå over med det første, men så arrogant som Big Tech opptrer i øyeblikket, ligger det nokså snarlige forandringer i luften. Vi lever i spennende tider.

Publikum finner oss også på Soundcloud, YouTube og Spotify. Tilbakemeldinger mottas alltid med takk. God fornøyelse, og god helg!

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!