Nytt

Kveldens nyheter fra London etterlater en følelse av uvirkelighet. Hva er det vi er vitne til? Samme dag står Mohammed Bouyeri i retten i Amsterdam, og sier han ikke greier å føle noen sympati for moren til Theo van Gogh, Anneke, for han tror hun er en vantro. Hvis han fikk anledning ville han drepe igjen for Allah.

Bouyeri ble underkastet judisiell observasjon. Under hele undersøkelsen sa han ikke ett eneste ord.

Det er denne tausheten som skremmer. Akkurat som ungdommene i England. Den ene skal ha blitt religiøs for halvannet år siden. På halvannet år går du fra å være en normal ungdom til en selvmordsbomber, som går i døden for å ta flest mulig med deg, også andre muslimer sannsynligvis.

Det finnes et sjikt av eksperter som snakker slike fenomener i stykker og overdynger det med forklaringer. La bare ting henge i lufta en stund. Fakta snakker sterkest.