Kommentar

ra1146191686.jpg
Den sprengte bussen står ikke på St. George eller Jaffa-gaten i Jerusalem. Dette er London, Tavistock Square. Det er mange måter å behandle dette på. En kan si at det var ventet på en slik måte at det normaliserer og venner oss til det som skjedde. Eller vi kan tenke at de horrible bildene vi har sett fra Israel , men som vi har skjøvet vekk fordi det tilhører Midtøstens galskap, nå vitterlig utspiller seg i London.

Four blasts rocked the London subway and tore open a packed double-decker bus during the morning rush hour Thursday, sending bloodied victims fleeing in the worst attack on London since World War II. Three U.S. law enforcement officials said at least 40 people were killed and London hospitals reported more than 350 wounded in the terror attacks.(ap)

Viktig: å se rekkevidden, den geografiske utstrekningen. Det nihilistiske svarte hullet truer hele verden.

Samtidig viser nihilistene med all tydelighet at de står for alt annet enn liv. De er anti-liv. Det vil gjøre oppgaven med å bekjempe dem lettere på litt lengre sikt. I Blair og britene har de dessuten valgt seg en motstander som ikke lar seg knekke så lett. Tvert om vil Blair vite å vende disse hendelsene mot de som gjorde det. (foto: reuters/itn)