Kommentar

capt.bag10606230531.iraq_explosions_bag106.jpg

Det kommer noen bilder ut av Irak som ikke er av denne verden. En mann sitter lamslått, klærne er brent/revet av ham. Fire bilbomber eksploderte utenfor shia-muslimske moskeer i Bagdad torsdag. De samme menneskene som slåss for en ren islamsk stat, sprenger moskeer, bedende shia-muslimer og Koran’er i lufta. Hvorfor protesteres det ikke mot denne nedslaktingen og vanhelligelsen? eller er antipatien mot USA større, slik at det er verdt ofrene? Politiske og religiøse ledere burde protestere. Det er den manglende demarkasjonslinjen som er farlig, for muslimer, for Vesten. Den ondskap som opprørerne i Irak setter ut i livet, får en til å spørre: hva ville skje hvis disse menneskene fikk overtaket? Mye blod er allerede spilt i Irak, men det kan hende det bare er for bagateller å regne hvis disse menneskene fikk fritt spillerom. De vinner frem ved sjokk og brutalitet. Totalt hensynsløst. Det samme gjorde nazistene, bolsjevikene og Røde Khmer. Den totalt hensynsløse kan vinne frem der staten er svak. Det er den i Irak. Derfor bør ikke og kan ikke USA trekke seg ut. Skulle det skje, av typen Vietnam-retrett, og myrderiene begynner, vil det være politisk umulig å gå inn igjen. Et slikt nederlag tåler ikke det internasjonale samfunn en gang til, så tett på Rwanda, Bosnia, Darfur. (foto: AP/muhammed uraibi)

Les også

-
-
-
-