Kommentar

r2852097866.jpg
Wafa Samir Ibrahim al-Biss (21) var selv pasient som fikk behandling på Soroka-klinikken i Beer Sheva. Likevel var hun villig til å sprenge seg selv i lufta inne på sykehuset. Det var hva Al Aqsa-martyrenes brigade hadde instruert henne om.

Takket være et tips om at noe var i gjære, var soldatene på grenseposten Eretz i høy beredskap. Tipset var konkret nok til at de visste at en kvinnelig selvmordsbomber kunne være på vei. De palestinske selvstyremyndighetene var blitt varslet, men hadde ikke foretatt seg noe, ifølge israelske militære.

Wafa Samir Ibrahim al-Biss skilte seg ut da hun ankom grenseposten. Hun var nervøs og ble tatt ut av køen. Da hun skjønte hun var avslørt, forsøkte hun å sprenge seg selv. Hun bedyret at han var uskyldig og skulle til behandling for brannskaden hun fikk da en gassflaske eksploderte hjemme i flyktningeleiren Jabalya. Men hun hadde på seg spesialsydde underbukser med ti kilo sprengstoff. -Spreng dem et sted det er mange mennesker inne på sykehuset, lød instruksen. I stedet ble det fiasko. Selv israelere var rystet over at en palestiner som fikk komme til Israel på behandling, kunne finne på å ville sprenge pasienter og leger i lufta. (foto: reuters/ronen zvulun)