Kommentar

Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne: Aften Aften kan fortelle at det er blitt et marked for svart kjøreskoler i Oslo. Eksemplet avisen viser er en mann med pakistansk bakgrunn.

I København går det varmt for seg. Skyteoppgjøret på Nørrebro sist lørdag ga et dramatisk inntrykk på nettavisene. Ikke ett ord i Dagsnytt.

VGs Astrid Sehl har en god reportasje som viser en situasjon som er ute av kontroll. Bakgrunnen er at politiet har brutt opp hasjmarkedet i Christiania. Det er spredt rundt i byen, særlig rundt Nørrebro. Det er verdsatt til en milliard kroner i året. Mange vil gjerne ha kontroll.

En ting er skytingen på offentlig sted, uten hensyn til at utenforstående blir skadet.

En av de sårede i lørdagens skyting, Tumana Hasan, er selv siktet for drapet på en 26-åring i april. Så man kan lure på hvordan han kunne være på frifot.

Han ble siktet for å grov vold mot dørvakten, før han ble såret. Følgelig hadde han politivakt på sykehuset. Men så mandag kveld:

Sent mandag kveld stormet åtte hettekledde kamerater 16. etasje på Rigshospitalet – der Hasan var i politiets varetekt – truet betjentene som satt vakt, og forsvant av gårde med den sårede kameraten.

Det høres kanskje ut som en krimepisode på TV. Men det er ekte blod som renner i det som er blitt en kamp på liv og død om kundene i det tidligere hasjliberale København.

Dette skjer i kjente og kjære København. Den som får kontroll over hasjmarkedet i Køben vil garantert forsøke å utvide området til Oslo og Stockholm. Enda klager Dagbladet og Aftenposten over politiets utvidede fullmakter.

Hva foregår i redaksjonene, som ikke makter å formidle hva som skjer i våre nærområder. Jeg garanterer at dette er noe folk er opptatt av og frykter. Tegnene har vært tydelige lenge. Det virker heller som om mediene fortier utviklingen.

Var det noen som synes det er tøft å se filmer om gjengene i Los Angeles? Disse bandene respekterer ingenting.

…foreldre VG snakker med, sier at de er bekymret over å ha fått brev fra skolen – der det advares mot at barna blir lokket til å være vakt for dopdealere i skoleområdet.

Dødelig oppgjør