Dansk politi prøver å demme opp for svenske gjenger. Her fra Øresundsbroen mellom Danmark og Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Dansk politi mener kriminelle fra Sverige er innblandet i en pågående konflikt i Danmark. Dette har resultert i flere dødelige skyteepisoder de siste dagene.

Politiinspektør Torben Svarre ved København-politiet sier ifølge NTB-Ritzau-TT at situasjonen er ekstraordinær.

– Det er snakk om personer som er kjent fra det kriminelle miljøet i Sverige. Vi vet ikke hvor mange som har kommet over, men de er villige til å bruke vold, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

Dansk og svensk politi samarbeider nå om etterforskningen av de mange skyteepisodene. Det er allment kjent at dette i hovedsak dreier seg om gjenger/klaner fra ulike sterkt kriminelle innvandrermiljøer i Sverige.

Document har ved flere anledninger omtalt denne gjengkulturen, som vanligvis har sitt utspring i såkalte utsatte områder, også kalt innvandrergettoer, i de større byene i Sverige.

Nå er altså gjengvolden blitt «eksportvare»:

I løpet av de siste seks dagene har det vært fire alvorlige skyteepisoder i og rundt den danske hovedstaden. Tre personer har blitt drept og flere andre er såret, noen av dem alvorlig, skriver NTB-Ritzau-TT .

Politiet har gjennomført en rekke husransakelser og pågrepet tolv personer. I tillegg er det innført såkalte straffesoner etter den seneste skytingen i Herlev natt til tirsdag der en mann i 20-årene ble drept og en annen såret.

Straffesoner innebærer at personer som pågripes i bestemte områdene, kan idømmes dobbelt straff.

Torsdag forrige uke ble en mann i midten av 20-årene skutt og drept ved Nørrebrogade. Fredag ble en 17 år gammel bulgarsk gutt drept i en frisørsalong i Rødovre, der også en 15-årig gutt og en 28-årig mann ble såret.

Lørdag kveld ble en 39 år gammel mann alvorlig såret av skudd på en vannpipekafé mellom Nørrebro og Frederiksberg.

Les også: 

Gjengkriminelle oppretter egne veisperringer i Hjällbo

Perfekt julegave, ny bok fra Document forlag, bestill den nå:

 

Mer aktuell enn noensinne, bestill den til jul: 

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.