Det er en hverdag, også i Bagdad. Lytter man til Dagsnytt og NRK snakker man bokstavelig talt om at Irak står i flammer. Hva skal de si den dagen shiaene slår tilbake?

Guardian har en spaltist under vignetten Tigris tales. Igår var det om hverdagen til den 35 år gamle ingeniøren Manhal Fadhel. Folk avfinner seg med det meste. Det betyr ikke at de aksepeterer det, men livet må leves. De fleste blir ikke terrorister, de sørger for seg og sine. Det skulle man heller ikke tro når man lytter til mediene her hjemme.

Livet består av en rekke motstridende faktorer, som hverdagshistorien beskriver. De er ikke politiske i den forstand. Folk bare handler, for å overleve.

He is happy in his work; he makes more than $220 a month now, compared with his $10 before the war. But he feels miserable because of the security situation. Being Shia, he feels that he is obliged to go out and vote in the upcoming elections. He thinks the insurgents are terrorists and the Americans are more stupid than Saddam, who drove his two brothers out of the country.

«Allah is the merciful,» he shrugs.

Guardian Unlimited | The Guardian | Tigris tales