Aktivister prøver å blokkere landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i  Folkets Hus i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Rundt 50 Palestina-aktivister har samlet seg for å blokkere landsstyremøtet i Arbeiderpartiet som starter i Oslo mandag.

En del personer ser ut til å ha «Palestina-aktivisme» som sitt viktigste gjøremål, og de finner alltid en anledning til å aksjonere.

I så måte har de en del til felles med de såkalte klima-aktivistene, og det skal ikke ses bort fra at det er en del overlapp når det gjelder deltakerne i aksjoner for begge disse sakene.

Mandag morgen var det Arbeiderpartiets landsmøte som ble anledningen til å samles og rope slagord til støtte for palestinerne (og i i praksis den islamistiske terrorgruppen Hamas), og til fordømmelse av Israel.

NTB melder om saken.

– Vi krever at regjeringspartiet Ap stanser Norges deltakelse i brudd på folkeretten, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding.

De opplyser samtidig at de demonstrerer i solidaritet med palestinerne på den krigsherjede Gazastripen.

– Norge bryter internasjonal lov ved å tjene penger på Israels krigsforbrytelser, både gjennom oljefondets investeringer i bosetninger og våpenselskaper og ved direkte salg og import av bosetningsvarer, skriver Aksjonsgruppa for Palestina.

For denne gruppen er ikke den grufulle, palestinske terroraksjonen 7. oktober noe tema, det er heller ikke skjebnen til de over 200 israelerne som fortsatt antas å være gisler hos Hamas.

Like lite har de noen særlig realistiske tanker om hvordan nasjonen Israel skal forholde seg til en av verdens verste terrororganisasjoner fremover.

Det er et åpent spørsmål i hvilken grad et tilsynelatende svekket og vaklende Arbeiderparti vil la seg påvirke og presse av en slik gruppe skrålende aktivister.

Sjansen hadde kanskje vært noe større om den iherdige Palestina-venn, tidligere utenriksminister, Anniken Huitfeldt fortsatt var sentral i partiet. Men hun er nå som kjent «forvist» til jobb som ambassadør i USA. (Se også artikkel under).

Like etter klokken 12 skulle partileder og statsminister Jonas Gahr Støre innlede landsmøtet med sin tale. Talen er imidlertid forsinket fordi aksjonistene blokkerer både hovedinngangen og andre dører.

Les også:

Israel sa blankt nei: Huitfeldt fikk ikke besøke palestinsk område

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.