USAs utenriksdepartement og israelske tjenestemenn hevder at Hamas nekter å løslate resten av de kvinnelige gislene for å forhindre at de avslører grusomhetene de opplevde i fangenskap.

Flere medier og  Axios  skriver om saken.

Israelske tjenestemenn mener Hamas fortsatt har omtrent 18 kvinner i fangenskap, hvorav de fleste ble kidnappet fra musikk­festivalen Supernova nær Gaza-grensen, ifølge Axios.

Utenriksdepartementets talsmann Matthew Miller uttalte på en pressekonferanse at grunnen til at avtalen om våpenhvilen kollapset fredag var fordi Hamas’ nektet å løslate kvinnene.

Miller ga ingen bevis for å støtte påstanden sin, men det er første gang en høytstående amerikansk tjenestemann har tatt opp muligheten for at Hamas har skadet noen av kvinnene de holder som gisler:

– Det ser ut til at en av grunnene til at de ikke vil løslate kvinner til at de har holdt gisler – og grunnen til at våpenhvilen falt fra hverandre – er at de ikke vil at disse kvinnene skal kunne snakke om det som skjedde med dem mens de var i fangenskap.

– It seems that one of the reasons they don’t want to turn women over that they’ve been holding hostage — and the reason this pause fell apart — is that they don’t want these women to be able to talk about what happened to them during their time in custody, Miller said during a Monday press briefing.

Millers kommentarer er i tråd med det to høytstående israelske tjenestemenn innen forsvaret og etterretning har fortalt Axios om Israels vurdering av Hamas’ motvilje mot å løslate kvinnene:

– Israelske tjenestemenn mener det er rundt 18 kvinner som fortsatt er i Hamas’ varetekt, de fleste av dem tatt til fange da Hamas-militanter raidet en musikkfestival nær Israels grense til Gaza. Tjenestemennene mener at noen av kvinnene er drept, og at andre holdes som gisler.

– Israeli officials believe there are about 18 women who are still in Hamas’ custody, most of them taken captive when Hamas militants raided a music festival near Israel’s border with Gaza. The officials believe some of the women have been killed, and that others are held hostage.

Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jake Sullivan, sa mandag at Israel krever at Hamas  løslater kvinnene før de diskuterer andre gisler.

The National Desk:

Noen av de høyeste stemmene om kvinners rettigheter er merkbart stille når det kommer til at Hamas bruker voldtekt som et våpen mot israelske kvinner.

Kritikere begynner å konfrontere dem ettersom nye rapporter omtaler den forferdelige volden som ble påført av Hamas 7. oktober.

Les også:

Hamas benyttet bevisst voldtekter som en del av terrorangrepet – Document

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.