De to som skulle brenne en Koran i Stockholm torsdag, fikk kalde føtter da motdemonstranter opptrådte truende og skrek «hund» til dem. I Irak ble den svenske ambassadøren utvist og den irakiske i Stockholm hjemkalt. Koran-affæren baller på seg, men som så mange ganger før er det et element av teater.

Shia-lederen Moqtadah al-Sadr har ikke noe mot å opptre som troens forsvarer mot svenske vantro, i konkurranse med Erdogan. I bakgrunnen spøker Teheran.

Både NTB og NRK har gått over til å kalle Koranen «muslimenes hellige bok».

Bakgrunnen er Sveriges beslutning om å tillate en markering utenfor den irakiske ambassaden i Stockholm torsdag, der det er varslet brenning av muslimenes hellige bok Koranen.

Det står ikke boken som er hellig for muslimene, det står «muslimenes hellige bok». NTB tilkjenner Koranen status som en hellig bok.  Men en bok kan ikke være hellig i seg selv, da er man inne på islamsk teologi som sier at Koranen er skrevet av Allah.

Denne betegnelsen er ingen bagatell, for hvis mediene begynner å omtale Koranen som en hellig bok er det en forberedelse til at det kommer lovforbud mot å krenke den.

NRK:

Under eit døgn etter at demonstrantar storma den svenske ambassaden i Bagdad, heldt den planlagde koranskjendinga fram i Stockholm torsdag ettermiddag.

Framfor media, politi og ei gruppe rasande tilskodarar, stilte to menn seg opp på ein grasflekk i regnet

Den eine er den same mannen i 30-åra som brann muslimane si heilage bok framfor hovudstaden sin største moské i juni.

Med eit breitt smil om munnen gnidde han koranen, det irakiske flagget og biletet av fleire kjente skikkelsar på skoa sine. Blant dei var sjialeiaren Muqtada al-Sadr.

«Koranskjending», «heilag bok» og «et breitt smil om munnen». Det er ingen tvil om hva NRK mener.

Ericsson har hatt folk i Irak. De har nå fått arbeidstillatelsen inndratt.

https://www.nrk.no/urix/planlagt-koranskjending-held-fram-i-stockholm-1.16489464

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.