Politiet i Sverige har sagt nei til nok en markering med koranbrenning, denne gangen utenfor Iraks ambassade.

Det er andre gang på kort tid at det svenske politiet nekter demonstranter å brenne Koranen, ifølge SVT.

Politiet skriver i sin begrunnelse at svensk PST mener at koranbrenning har økt terrortrusselen mot Sverige og faren for angrep mot «svenske interesser».

Imidlertid innrømmer politiet i Sverige at de ikke frykter at alvorlige hendelser hadde kunnet oppstå ved selve markeringen, men velger altså allikevel å kvele ytringsfriheten, noe som igjen kan ses på som et knefall for islam og den terrortrusselen det fører med seg.

Kan man ikke brenne Koranen, kan man heller ikke ha religionsfrihet

Mannen som søkte om å få brenne Koranen utenfor den irakiske ambassaden, har selv irakisk bakgrunn, og sier han nå har anket avgjørelsen.

– Jeg vil vise alle hvor farlig Koranen er. Jeg er overbevist om at svensk lov står over alle religiøse lover og grupper, og at den skal være lik for alle, sier han.

Den svenske journalisten, forfatteren og samfunnsdebattanten Nils Funcke var svært kritisk til politiets forbud forrige gang.

– Hvis dette er en indikasjon på hvordan politiet i Sverige vil gå frem, blir det få demonstrasjoner i Sverige i fremtiden, sa Funcke om politiets beslutning om å stanse en demonstrasjon utenfor den tyrkiske ambassaden.

Vårt Land skriver om saken, men hevder at «svenske medier ikke skriver hvem som hadde meldt inn at de planla å brenne Koranen», selv om de linker til SVT, hvor det står svart på hvitt at det er en mann med irakisk bakgrunn som vil gjøre dette for å vise alle farene ved islam.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.