Hva vil skje hvis Israel vinner? spør studio. – Presse jeg snakker med, sier at da vil Eurovision være ødelagt, svarer NRKs reporter i Malmö, Linda Marie Vedeler. Sidsel Wold har akkurat rapportert om avstemningen i FNs hovedforsamling, der resolusjonen om å oppta Palestina som medlem, ble vedtatt.

Men det var tydeligvis ikke nok for NRK. I statskanalen er det en utålelig tanke at Israel kan vinne Eurovision. De har kjørt på boikottsporet fra første stund. Hvis nå Israel skulle vinne, raser hele deres verden sammen. Det ikke skje!

Mangelen på tilbakeholdenhet er pinlig. Med et slikt lavmål ber NRK om avløsning. De har gått over i aktivistenes rekker. NRK har sluppet mobben løs på Israel, og det skjer for åpen scene og i vårt navn.

Studio tror åpenbart at det skal være sånn. «Alle» er imot Israel, så hvorfor skal ikke Norge kaste den første sten?

Ett spørsmål ble ikke stilt: Hvorfor fikk Israel 39 prosent av stemmene? Kan det ha noe å gjøre med at publikum hadde bevart en sans for sportsånd – å la den beste vinne?

NRKs reporter og hennes kolleger blir provosert. De godtar ikke et slikt resultat. Da brenner de heller ned hele Grand Prix.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.