Fra det tidligere Eurovisjon-showet på Fornebu i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

NRK presses av anti-israelske musikkritikere som ikke vil dekke Eurovision hvis Israel deltar. Dermed dropper trolig kanalen slike anmeldelser i år.

Anmeldelser og omtaler av ulike lands bidrag til Eurovision Song Contest, har vært et viktig og populært element i dekningen av denne årlige musikkfestivalen.

Men i år har musikk-kritikerne som vanligvis dekker dette, sagt at de nekter å gjøre en slik jobb dersom Israel er med i festivalen.

NRKs reaksjon ser ut til å være at kanalen lar seg diktere av den politiske aktivismen fra en håndfull slike personer.

NTB melder om saken.

– Flere av oppdragstakerne som NRK normalt bruker, har opplyst at de ikke ønsker å ta oppdraget med å skrive anmeldelser for Eurovision, sier redaksjonssjef Elisabet Davidsen i NRK til Aftenposten.

Bakgrunnen er krigen i Gaza, som har ført til motstand mot at landet deltar i Eurovision Song Contest (ESC).

Mange kritiserer Den europeiske kringkastingsorganisasjonen (EBU) for å tillate landets deltakelse.

– Det hadde jo aldri vært aktuelt å anerkjenne Israels deltakelse. Det ville jo vært helt utenkelig, sier anmelder Espen Borge.

NRK pleier å anmelde samtlige bidrag til konkurransen, med anmeldelser som ofte har en noe humoristisk tone.

Dette ser dermed ut til å bortfalle i år, siden NRK virker å være ute av stand til å kreve at folk har å gjøre sin jobb.

Hvis dette blir resultatet, representerer det et knefall fra NRKs side som kan komme til å sette standarder også fremover.

Medarbeidere i en rekke ulike avdelinger kan nå finne på grunner til å nekte å medvirke i programmer som omhandler saker de ikke er enige i, eller der noen de ikke liker deltar.

Alle medarbeidere kan vise til «sine prinsipper, sine overbevisninger», og nekte å gjøre jobben sin.

Man åpner for det totale anarki, i en bedrift som åpenbart er uten noe som kan minne om kvalifisert ledelse.

Det brukes årlig milliarder av offentlige kroner på å holde liv i NRK. Det bør ryddes grundig opp i kanalen, om folket skal fortsette å finansiere dette.

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.