Anniken Huitfeldt opprører Israels UD etter upresise uttalelser om hendelsene i Jenin, hvor vår utenriksminister fordømmer angrep og drap mot «sivile» palestinere.

Den norske utenriksministeren skryter nesten av utspillet sitt på Twitter.

«I en telefonsamtale med min palestinske kollega i dag, dr. Riad Malki, uttrykte jeg Norges solidaritet med befolkningen i Jenin. Jeg fordømte den omfattende volden og angrepene mot sivile. Alle militære tiltak må følge folkeretten. Voldsspiralen må ta slutt.»

Huitfeldt nevner ikke vold utført av palestinske terrorister. Dette skaper reaksjoner hos Med Israel for fred (MIFF).

Nevnte du den fiendtlige retorikken og oppvigleriet til vold fra Fatah-ledere sponset av Norge? spurte MIFF som svar til utenriksministeren. Det har ikke kommet noen respons fra Utenriksdepartementet.

Huitfeldts invitasjon av Taliban i privatfly og hennes dialog med Iran har skapt reaksjoner. Samrøret med palestinske terrorister er dog så tradisjonelt for norske politikere at Huitfeldt denne gangen slipper kritikk fra dem som leser regimemedier.

Huitfeldt gir seg ikke – forsvarer dialog med islamske skrekk-regimer

Mandag 4. og tirsdag 5. juli gjennomførte israelske forsvarsstyrker en militæroperasjon mot islamistiske terrorgrupper i Jenin. 14 leiligheter som ifølge MIFF har vært brukt til terrorangrep mot israelske sivile, skal ha blitt ødelagt.

300 ferdiglagede bomber ble nøytralisert. 10 landminer, 24 angrepsrifler og andre våpen og ammunisjon ble beslaglagt, sammen med store mengder kontanter til finansiering av terroraktiviteten.

I denne operasjonen ble null sivile drept. 12 palestinske terrorister ble drept, 300 forhørt og 30 arrestert. Israels angrep rettet seg ikke mot sivile.

Israels utenriksdepartement reagerer sterkt på Huitfeldts uttalelser, som viser en total mangel på interesse for sivile israelske ofre for en palestinsk mobb som mottar hundrevis av millioner kroner i norsk bistand.

– Den norske utenriksministerens tweet, som ignorerer terrorangrepet mot israelere i Tel Aviv og rakettangrepene fra Gaza, bidrar ikke til dialogen mellom Israel og Norge. Uttalelser av denne typen bidrar ikke til å roe situasjonen på bakken, men oppmuntrer til radikalisering og oppvigleri på palestinsk side, sier utenriksdepartementet i Israel i en uttalelse til israelske medier.

Også EUs utsending til de palestinske områdene, Sven Kühn von Burgsdorff, som ledet en delegasjon til Jenin som også inneholdt norske representanter tidligere i dag, kritiserer Israel for maktbruken.

– Vi er bekymret over utplasseringen av våpen og våpensystemer, noe som stiller spørsmål ved den militære proporsjonaliteten i operasjonen.

– Voldsspiralen må ta slutt, den kan ikke fortsette. Dersom det ikke blir en politisk løsning på konflikten, kommer vi til å stå her om en uke, om en måned, om et år uten at noe endrer seg.

Heller ikke EU finner noen grunn til å kritisere palestinsk vold mot sivile israelere.

I stedet klager de over at infrastruktur har blitt ødelagt, selv om palestinske myndigheter ustanselig prioriterer å bruke bistandsmidler på å angripe Israel og støtte familiene til martyrer, og ikke virker spesielt opptatt av å øke levestandarden for de palestinske borgerne.

Norges regjering velger som alltid feil allierte.

Les også:

Huitfeldt skuffet over brutte løfter fra Taliban

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.