Nok en kandidat for Reform trekker seg og beskylder partiets kandidater for å være rasistiske og kvinnefiendtlige. Det lyder ikke troverdig. Hvorfor stille for et parti man var ukjent med i utgangspunktet? Ting tyder på Reform er utsatt for en systmatisk provokasjon.

Grunnen til at Georgie David, som var Reforms kandidat for West Ham og Beckton, trekker seg, er at hun mener at flertallet av partiets kandidater er «rasistiske, kvinnefiendtlige og trangsynte».

Hun understreker imidlertid at hun ikke mener partiledelsen er rasistisk, men at hun mener de ikke har klart å takle saken på en meningsfull måte.

– Jeg er ikke i tvil om at partiet og dets toppledelse ikke er rasistiske. Men ettersom det store flertallet av kandidatene faktisk er rasistiske, kvinnefiendtlige og fordomsfulle, ønsker jeg ikke å bli direkte assosiert med dem, sier David.

Nå ber hun sine støttespillere om å støtte De konservatives kandidat i området, Holly Alice Ramsey, i stedet.

– Jeg har suspendert min valgkamp med Reform, og jeg støtter De konservative. Jeg vil oppfordre alle mine medpatrioter til å gjøre det samme. (NTB)

Kandidatene får moralske kvaler to dager før valget. Det lyder mistenkelig. Hvis det viser seg at Channel 4 hyret en skuespiller til å spille rasist er det en alvorlig innblanding i valgprosessen. Farage mener Reform har vært utsatt for en kampanje. Channel 4 benekter det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.