NTB

Fem ble drept av fallende vrakgods da ukrainske raketter ble skutt ned i den russiskkontrollerte byen Sevastopol på Krim-halvøya, ifølge den lokale guvernøren.

Den russiskinnsatte guvernøren i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev, har erklært mandag som sørgedag for ofrene. To av de som ble drept skal ha vært barn.

Det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti siterer helsedepartementet på at 124 personer også ble såret da rakettene ble skutt ned.

Krim-halvøya er okkupert av Russland, som også annekterte halvøya i 2014. Ukraina og et stort flertall av verdens land anser imidlertid Krim som ukrainsk territorium.

Forsvarsdepartementet i Moskva sier i en uttalelse at Ukraina skjøt fem amerikanskproduserte ATACMS-raketter mot byen, og hevder at fire av disse ble skutt ned.

– En annen rakett kom ut av kurs som følge av luftvernets handlinger og eksploderte over byområdet, heter det i uttalelsen.

Mange av de døde og sårede skal ha vært på stranden nord i byen da de ble truffet.

En person ble også drept i et ukrainsk droneangrep mot byen Grajvoron i Belgorod-regionen i Russland, ifølge guvernør Vjatsjeslav Brjansk.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.