Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Hendelsen ble bekreftet av den russisk-innsatte guvernøren Mikhail Razvozjajev på meldingstjenesten Telegram tidlig fredag ettermiddag. Det er ikke meldt om hvorvidt noen er skadd.

Guvernøren skriver at alle nødetatene har ankommet stedet. Han melder også at fragmenter fra raketten har falt ned nær Lunatsjarskij-teateret i byen. Brukere i sosiale medier har postet bilder som viser røykskyer som står opp fra treffstedet.

Ukraina har gjennomført en rekke angrep med droner og raketter i område de siste ukene. Forrige uke traff de et russisk landingsfartøy og en ubåt som kan bære krysserraketter, ved Sevastopol.

Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW) konkluderte nylig med at ukrainske styrker har ødelagt et avansert S-400 luftvernsystem på Krim, samt skadet et annet system av samme type. ISW mener dette tyder på at det er systematiske og taktiske problemer med det russiske luftvernet på den okkuperte halvøya.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.