Sverige har fått hardcore kriminelle som slår ihjel uten å lee på øyelokket. Det gir dem snarere et kick. De er unge og politiet og ikke minst politikerne står rådville. Hvordan skal det gå med Sverige?

Norge beveger seg i samme retning. Bare på et halvår er volden blitt hyppigere og mer brutal.

Mediene har begynt å interessere seg for hvem de unge morderne er. Det de ser skremmer dem. De klarer ikke helt gå inn i det.

En 15-åring gjør seg bemerket. Da han var på ungdomshjem voldtok han og en kamerat en annen gutt og filmet det hele. De tvang offeret til å si at han nøt å bli voldtatt.

Men det som for alvor har satt 15-åringen på kartet, er et trippelmord i Västberga og Tullinge 12. og 13. oktober 2023.

Gutten hadde vært på politiets radar en god stund. Da en 25-åring i Uppsala ble skutt i benet og fikk knekt nese sommeren 23 ble gutten tatt inn til avhør i september. Han forsikret at han hadde begynt et nyt liv, fått seg kjærest, brutt med dårlige venner.

I virkeligheten holdt han på å organisere trippelmordet på bestilling. Den som utførte det var en 17-åring som han beundrer. Han går inn i bolighus og dreper en mor og hennes datter. I et annet hus dreper han en 50-åring.

Når 15-åringen blir tatt viser han ingen anger. Tvertom. Han ler etterforskerne opp i ansiktet. De spør om han ikke forstår alvoret. Han er anklaget for å ha vært med å drepe tre mennesker.

15 år og allerede tre drap på samvittigheten. Foto: Politiet

Under de många förhör som polisen håller med pojken i samband med utredningen är pojken oftast fåordig. Hans standardsvar är ”inga kommentarer”. Men med jämna mellanrum noterar poliserna att han ler. Ibland skrattar han. Det är som att situationens allvar inte berör honom alls.

När poliserna visar ett filmklipp där 15-åringen flera gånger mantlar ett vapen så ler pojken. Förhörsledaren undrar varför.

– Jag har ryckningar, säger pojken och skrattar.

Förhörsledaren frågar om han förstår att utredningen handlar om att tre personer har blivit mördade. Pojken fortsätter att hävda att han har ryckningar.

Vid ett annat tillfälle ställer förhörsledaren frågor om en chatt.

– Alltså, wallah, du är fett rolig, svarar 15-åringen.

15-åringen har fått bestillingsmordet av en person han kaller storebror. Overfor ham viser han lojalitet og hengivenhet. Han ønsker bekreftelse.

”Du är som en papa jag aldrig haft kom ihåg d”, skriver pojken.

15-åringen har familie, søsken og foreldre, som ble skilt i 2021.

Da gutten var 13 ble han vitne til at en kamerat ble skutt i en trappeoppgang. Da var han satt ut en god stund, sier faren.

Nå er han selv den som trekker i avtrekkeren.

Historien om 15-åringen skremmer journalister og politikere, de sivile. Pollitiet ville kunne gjort noe hvis de fikk lov. De er tross alt statens voldsmonopol. Men ikke i Sverige. Ikke i Norge. Over hele Vesten har politiet måttet dele sitt voldsmonopol med en voldelig venstreside og kriminelle.

Det spiser samfunnet innenfra.

https://www.dn.se/sverige/15-aringens-liv-kantat-av-grovt-vald-sag-sin-van-bli-ihjalskjuten/

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.