Russlands president Vladimir Putins pressesekretær Dmitrij Peskov kalte USA for en «fiendtlig stat» efterat Scott Ritter, en pensjonert amerikansk efterretningsoffiser, hevdet å ha blitt forhindret i å besøke St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF).

Konfiskert av utenriksdepartementet

Ritter hevder at han fikk passet konfiskert på ordre fra det amerikanske utenriksdepartement da han skulle reise til St. Petersburg i forbindelse med SPIEF. Ifølge Ritter viste agentene ham aldri noen ransakningsordre og ga ham heller ingen kvittering for det beslaglagte passet.

Dmitrij Peskov omtalte konfiskeringen som «siste manifestasjon av den rabiate kampanjen for å hindre amerikanere i å kommunisere med Russland» og sa at den bare ville vært forståelig om den hadde noe med Ritters tidligere status som efterretningsoffiser å gjøre.

– Vi er en fiendestat for dem akkurat som de er det for oss.

Geopolitisk dreining

Ifølge det velrenommerte russiske nettstedet Agentstvo har hverken Peskov eller Putin noen gang tidligere omtalt USA eller andre «uvennlige» land som Russlands fiender.

 

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.