NTB

Romfartsselskapet SpaceX har skutt opp de første satellittene som skal være en del av USAs nye overvåkingsnettverk i verdensrommet.

Onsdagens oppskyting skjedde fra en militær romfarts- og flybase nordvest for Los Angeles i California. Det er planlagt flere oppskytinger i løpet av året for å bygge ut nettverket som skal styrke USAs evne til overvåking fra rommet betraktelig, melder Reuters.

– Rundt et halvt dusin utplasseringer er planlagt i løpet av året. Deretter er det ventet flere oppskytinger fram til 2028, sier den amerikanske etterretningsorganisasjonen NRO. De sier ikke hvor mange satellitter det er snakk om totalt.

Reuters avslørte det planlagte nettverket da de tidligere i år skrev at SpaceX bygger hundrevis av satellitter for NRO. Det omfattende nettverket skal etter planen rakt kunne finne mål på bakken nesten hvor som helst i verden.

Også forsvarsleverandøren Northrop Grumman er med i prosjektet sammen med Elon Musks SpaceX.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.