EU-ambassadørene ønsker at Frankrike, Belgia og Spania ikke skal kunne videreselge russisk flytende gass, såkalt LNG. De vil heller ikke at EU-land skal kunne finansiere russiske energiprosjekt. Norge er storleverandør av LNG til Europa og vil kunne tjene på innstrammingene.

Kommisjonen foreslår også et forbud mot at EU-land involverer seg i forestående LNG-prosjekter i Russland.

– Et slikt tiltak vil begrense Russlands muligheter til å utvide kapasiteten og dermed begrense inntektene, heter det i forslaget. (NTB)

Men Russland har innledet samarbeid med Kina som bygger modulene til et stort LNG-anlegg øst for Murmansk.

Russland med gigantprosjekt i nord: Arctic LNG 2 og Vostok Oil

Snarere enn å påføre Russland skade kan det være Europa som skader seg selv. Russlands enorme ressurser vil bli utbygd uansett.
EU har fått det for seg at Russland driver cyopskrig mot Europa og kobler dette til høyreorienterte partier. Men mye er løst prat og påstander.

Ambassadørene skal også diskutere et forslag om å legge restriksjoner på politiske partier i EU, samt medier og frivillige organisasjoner når det gjelder å motta penger fra russiske myndigheter og deres partnere. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.