Under overskriften «Israelske medier gjør ikke jobben sin« hadde Sidsel Wold nylig en kronikk på sidene til NRK. Ingressen sier det meste: Israelske medier dekker Gaza-krigen annerledes enn resten av verden. Falne soldater og deres sørgende familier vies stor plass. Palestinernes lidelser er fraværende.
Sidsel Wold og kronikken har krav på oppmerksomhet fordi hun her synliggjør den ideologiske vandring hun og mange andre redaksjonelt ansatte i NRK har foretatt. Sidsel Wold har arbeidet i kibbutz, og hun har arbeidet for MIFF. Nå har så vel hun som NRK vendt om 180 grader og kjemper ideologisk for islamsk salafisme og Hamas. På samme måte som hun og NRK stiller spørsmål ved Israel, må vi kunne spørre hvorfor NRK ikke gjør jobben sin?
Hvorfor er det så maktpåliggende for NRK å underslå vesentlige fakta i krigen mellom Israel og den salafistiske terrororganisasjonen Hamas? Hvorfor er israelernes og jødenes lidelser totalt fraværende i beretningen til NRK? Hvorfor kaller NRK samtlige døde på salafistisk side for sivile? NRK vet at ca. halvdelen av de drepte er salafistiske krigere som kriger i sivil blant sivile. Noen av dem er kvinner, andre er barnesoldater.
Wold hevder at israelere ikke bryr seg om eller ikke vet om den humanitære krisen inne på Gaza-stripen. Det jeg ikke kan se at NRK bryr seg om eller vet om, er at Hamas helt siden de tok over makten i 2007 har bygget et enormt festingsverk der sivile bygninger og mennesker skal være skjold. Når NRK ukritisk formidler videre det Hamas påstår om sivile tap, «vil ikke NRK vite» at NRK formidler videre propaganda fra Hamas og Islamsk Jihad. Wold og NRK «har havnet i en boble». NRK vil heller ikke «vite» at festningsverket er bygget for midler som var tiltenkt sivile. De vil heller ikke høre etter når det legges fram bevis for at UNRWA er dypt involvert med Hamas både ideologisk og i den store krigsmaskinen Hamas og Islamsk Jihad har bygget.
NRK lar kort og godt være å fortelle at Hamas benytter seg av en krigsstrategi som er hentet fra ideologisk tenkning. Mao uttrykte det slik: «Geriliaen skal svømme blant sivile som fisken svømmer i vannet». Som noen kanskje vet, var det oponionen i Vesten og demonstrasjonene i Vestens storbyer som var en vesentlig årsak til at USA i all hast trakk seg ut av Vietnam. Noen lærte av det. Kanskje er det slik at NRK ved å påvirke opinionen i Vesten vil bidra til at Israel trekker seg ut av Gaza før Hamas er nedkjempet og festningsverkene er ødelagt? For arabere «som flykter fra krig og nød» har da ingen problemer med å ta seg inn i andre land. Ingen hører at de araberne Norge hentet hit, ikke kunne forlate Gaza.
Er egentlig det NRK formidler, en del av krigsstrategien til Hamas og Islamsk Jihad? Hvilke andre grunner kan det være til at straks IDF mobiliserer, går NRK inn i en boble? Da er alle andre konflikter glemt, og man henter fram den målestokken som ikke nyttes i beskrivelsen av andre konflikter, utelukkende mot Israel og IDF.
«Hvorfor ser du splinten i din brors øie, men bjelken i ditt eget øie blir du ikke var «?

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.