Document trenger flere journalister. For noen år siden het det at Norge har 7000 journalister og like mange informasjons­medarbeidere. Mange har de senere år tatt sluttpakke. De har kanskje pensjon og sitter således tålelig godt i det.

Document kan tilby den mest spennende arbeidsplassen i norsk medielandskap. Vi har en oppgave og et engasjement. Det hadde medier også tidligere. Men når man forlater opplysnings­tanken, dør engasjementet.

Vi vet at flere journalister er klar over at mediene har trukket opp stigen etter seg i forhold til publikum. De er gått i «tjeneste» for en eller flere saker. De opererer med bundet mandat. Ingenting er mer drepende for engasjementet. Også for publikum. De vet hva de får, og da dør interessen.

Vi går til arbeidet hver eneste dag med blanke ark, og det er en glede å gi leserne noe vi vet de trenger.

Vi tror mange journalister kjenner seg igjen i beskrivelsen. For noen teller tap av sosial omgangskrets. Men hvor mye veier et vennskap som bygger på forstillelse? Går man ikke trett av det behagelige, hvor bestemte temaer må ligge?

Det skjer noe hver eneste dag som man ikke kan snakke om.

Det bør finnes en stolthet på bunnen av enhver journalist. Man kan ikke desertere når oppgaven kaller.

Vi tror det er mange som går rundt og tenker i disse baner.

Grip sjansen og skriv til Document. Du har full diskresjon.

Skriv til: hans.rustad@protonmail.com.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.