Document trenger en praktiker, en som kan følge opp de mange tråder som slenger løst omkring. Et våkent, handlingsrettet menneske.

Hvor finnes du? Hvis leserne mobiliserer kan vi kanskje lykkes å finne rette vedkommende. Det bør være en talentfull person; slike finnes, men de vokser ikke på trær. Det er ikke den mest fremskutte i et firma, men den som har oversikten og får det hele til å bevege seg i samklang.

Document.no har oppnådd mye, men for å lykkes må de gode ideer følges opp. De kommer inn i form av lesertips, henvendelser om å bistå med utvikling av siden, og i form av arbeidsmøter og vårt intranett. Over alt legges det igjen «spor», tråder, som skal følges opp.

Det går dårlig sammen med redaksjonelt arbeid. Det er to helt forskjellige spor. Red.s hode er litt for mye i det redaksjonelle til å gjøre begge deler.

Derfor: kjære lesere, kjenner eller vet dere om en person som kunne tenkes å fylle og ta en slik oppgave. Stikkord er kanskje; kvikkhet. Kvikk i hodet, kvikk på labben. Smart.

Det kunne vært en fordel å bo i Oslo med omegn, men det er ikke noe ubetinget krav i skype og livecamera-tider.

Det er vanskelig å komme utenom engasjement for «saken», det vi driver med. Vi mener at arbeidet bare blir viktigere, i takt med at norsk virkelighet endres. Vår oppgave er å speile denne endringen, og samtidig være en motvekt. Det får ikke hjelpe hva andre gjør. Det er vår oppgave å løpe fort. Det sinker når hjulene ikke er synkronisert.

Vi har nå flinke folk til å ta seg av alt som har med it, den operative siden av webdriften. Men det er et hull mellom dette og det redaksjonelle. Det vil enhver med forstand på «drift» forstå. Spesielt fordi vi ikke har kontor, men eksisterer virtuelt, blir det viktig med en slik person.

Vi kan tilby en sjanse til å være med å lage pressehistorie. Så ubeskjedne er vi. Per i dag finnes det ikke noe norsk presseorgan som befinner seg der publikum er, som reflekterer deres tanker og følelser om utviklingen. Det har vi vår oppgave. Turnert riktig kan det gi en økonomisk gevinst. Vi kan tilby dekking av utgifter og en beskjeden lønn, som vi tror kan stige med riktige valg.

Det eksisterer etterhvert et miljø rundt Document.no som møtes jevnlig. Mye skjer på disse møtene. Strukturen er uformell, men der folk møtes skjer det noe. Her er mennesker av alle avskygninger, troende og ateister. Mest er vi vanlige mennesker. Vi forsøker å være tett til bakken, der de fleste av oss lever livet og gjerne vil fortsette å gjøre det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.