Juryen har talt: Vinneren av Kringkastingssjefens språkpris er NRKs valgprosjekt, skriver NRK i en pressemelding.

«Juryen er imponert over valgprosjektet 2023s metode og mener den er viktig for at flere kan delta i demokratiet og bruke sin stemme – på eget språk», skriver juryen i sin begrunnelse, ifølge Journalisten.

Statskanalen hedrer på denne måten seg selv.

– Valgdekning ligger tett inntil hjertet av allmennkringkasteroppdraget. Når NRK lager valginnhold er det viktig at flest mulig av publikum tar del i det, sier Laurie MacGregor, prosjektleder for NRKs valgdekning, i pressemeldingen.

Hun legger til:

– Språk er avgjørende for at demokratiet vårt fungerer: Alle har en stemme, men en forutsetning for at flest mulig deltar, er at NRKs dekning når og blir forstått av alle – uansett bakgrunn. Derfor satte vi høye språkambisjoner for NRKs valgdekning i 2023. Ambisjoner som vi til dels nådde – og det vi ikke helt fikk til, skriver vi opp på en liste til 2025.

Det var over 30 nominasjoner til årets pris.

Juryen har bestått av språkdirektør i Språkrådet, Åse Wetås; leder for språkstyret i NRK og regionredaktør for NRK Nord, Nina Birgitte Einem; språkkontakt, journalist for NRK Rogaland og medlem av språkstyret, Mari Rollag Evensen og språksjef i NRK, Karoline Riise Kristiansen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.