Lørdag begynte den tidlige stemmegivningen i et spesialvalg for å erstatte George Santos, republikaneren som ble kastet ut av Kongressen i desember.

Santos ble kalt serieløgner, skal ha brukt valgkamppenger til private formål og sendt falske rapporter til den føderale valgkommisjonen. Hans ord før han forlot det hellige hus, var: «Til helvete med dette stedet!»

Velgere i New Yorks 3. kongressdistrikt, som dekker deler av Nassau County og Queens, skal innen 13. februar bestemme hvem som skal erstatte Santos.

Den tidligere kongressmannen Tom Suozzi, som hadde setet før Santos, stiller for Demokratene, og GOP har valgt den nåværende republikanske fylkeslovgiver Mazi Pilip.

I en e-post som ber om støtte til valgkampen skriver Mazi Melesa Pilip at hun jødisk og ble født under den etiopiske solen, og at hun flyktet til Israel i en alder av 12 år for å unnslippe antisemittisme.

Som 18-åring vervet hun seg til Israel Defense Force og ble med i IDFs fallskjermbrigade – the elite Paratrooper Brigade – for å kjempe mot radikale islamske terrorister og forsvare frihet og demokrati.

Photo: Mazi Filip for Congress.

Etter sin tjeneste i IDF emigrerte hun lovlig til USA for å forfølge den amerikanske drømmen, noe hun tydeligvis har gjort.

Nå stiller hun til valg for å beskytte dette flotte landet fra den radikale venstresiden og forhindre at Demokratene vinner et sete til i Huset.

Pilip forteller Newsmax at hennes mann er fra Ukraina og utdannet seg til lege i USA. Amerika er ikke det samme landet som hun kom til for 17 år siden. Hun kritiserer Bidens radikale politikk og er spesielt kritisk til de progressive medlemmene i The Squad, som hun har lovet å kjempe imot.

Den demokratiske kandidaten, Tom Suozzi, hevder han er moderat, men det tror ikke Pilip noe på, og han gjorde heller ikke jobben sin da han var i Kongressen tidligere.

Pilip var tidligere demokrat og forteller Newsmax at som for mange andre i Amerika var det ikke hun som forlot partiet, men heller partiet som forlot henne. Illegal immigrasjon er også en av hennes hjertesaker. Som millioner av immigranter kom hun til USA på lovlig vis.

En meningsmåling viste at kappløpet mellom de to kandidatene er tett. Mazi Pilip fikk støtte fra 42 % av de spurte, og Suozzi fikk 45 %,  mens omtrent 9 % av velgerne er usikre.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.