NTB

Titusener av mennesker er uten strøm etter at vinterstormen Isha herjet i Irland og Storbritannia søndag og mandag.

Veier og jernbanelinjer var strødd med nedblåste trær og greiner og annet rask etter at uværet feide over området med kraftig regn og sterke vindkast.

To bilister mistet livet da de kjørte på trær som var blåst ned, den ene i Skottland og den andre i Nord-Irland.

Den britiske meteorologitjenesten Met Office sendte på forhånd ut rødt varsel om uvanlig kraftig vind i hele landet. I løpet av natt til mandag ble det registrert vindkast på opptil 145 kilometer i timen.

Jernbanen i Skottland stanset all togtrafikk søndag kveld, og det var ikke før utpå ettermiddagen mandag at togene begynte å gå igjen. På de fleste strekningene var det fartsbegrensninger på grunn av rusk og rask på skinnene.

Mange hovedveier i Nord-England og Skottland var stengt mandag på grunn av nedblåste trær, sterk vind eller lastebiler som hadde veltet. Også i Nord-Irland var fortsatt mandag morgen mange veier uframkommelige.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.