Brannmenn jobber for å stanse brannen. To er skadd. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Mer enn 90.000 er evakuert som følge av en skogbrann som sprer seg hurtig like sør for Los Angeles. Et strømselskap sier deres utstyr kan ha forårsaket brannen.

Brannen startet i Orange County like etter soloppgang mandag morgen, og mandag kveld dekker den et område på 29 kvadratkilometer. Den er overhodet ikke under kontroll.

Sterke vindkast har ført flammene mot Irvine, der det bor 280.000 personer.

To brannmenn er kritisk skadd med andre- og tredjegradsforbrenninger over store deler av kroppen.

Det er målt vindstyrke opp mot 15 meter i sekundet i lavlandet og 30 meter i sekundet i høyden. På grunn av den sterke vinden ble brannhelikoptrene en periode satt på bakken.

Strømleverandøren Southern California Edison sier de undersøker om deres utstyr kan ha forårsaket brannen. I en kort rapport heter det at en kabel, som knyttet en telekommunikasjonslinje til en støttelinje, kan ha kommet i kontakt med en 12.000 volts ledningstråd over den.

Leverandøren har kuttet strømmen til om lag 38.000 boliger og forretninger i fem fylker, flere av dem i områdene som er rammet av skogbrannene, som et forebyggende sikkerhetstiltak.

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.