Documents dissekering av NTBs intervju med Svein Tore Holsether ble registrert i NTB og etter et par-tre timer kommer det en ny neddempet versjon, hvor det står i headingen, dvs som info til redaksjonene:

Omarbeidet versjon. Fjerner punktet om at Holsether frykter ytre høyre-krefter i ingressen. Vi ber våre kunder bruke denne versjonen.

Vanligvis siterer vi ikke fra «til red», men i dette tilfellet hadde det nyhetsverdi. I utgangspunktet hadde det nyhetsverdi at lederen for en av Norges største og mest internasjonale selskaper gikk høyt på banen og advarte mot «ytre høyre». Derfor har det også nyhetsverdi når NTB tar dette poenget ut av intervjuet og gjør det tammere.

Noe av budskapet lå igjen her:

I valget ligger imidlertid ytre høyre-krefter an til å kunne gjøre det riktig bra. Dermed kan mørkeblå klima- og EU-skeptikere komme til å prege unionens politikk de neste fem årene.

Det er av stor interesse at næringslivstopper er blitt så politisert og kobler klima og ytre høyre.

Les den originale saken her:

Også Yara-sjefen ut mot «ytre høyre»

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.