Presentasjonen av regjeringens statsbudsjett er «de grønne» propagandistenes jubeldag. I fossen av avgiftsøkninger, lovnader, bortforklaringer og  enkeltsaker er det én ting som hovedstrømsmediene ikke vil bruke tid og plass på, nemlig regjeringens tilpasning til FN og World Economic Forum (WEF). Document viser hvordan propaganda-apparatet for «det grønne skiftet» går på høygir i disse dager.

Tidligere denne uken tok kollega Kent Andersen for seg syv fake-news-gladsaker om strøm fra NRK.  Onsdag fulgte Motvinds Eivind Salen opp. I et Facebook-innlegg spekket med viktig informasjon, tok også han for seg NRKs kampanjejournalistikk.

Det er selsomt å se NRK-Dagsrevyen om dagen, der de aktivt forsøker å gjøre årsaken til problemet til løsningen. Det er en totalt feilslått Energipolitikk i Norge og Europa som har gjort at store deler av de inntil nylig velstående og velfungerende europeiske landene nå har fått ledere og medier som tror det går an å skifte ut energiformer som virker med former som ikke virker, uten at det får konsekvenser. (Facebook / PDF-fil)

En annen nesten-statsansatt [Staten eier 36,1 prosent av aksjene i Yara] som har gjort sitt beste for å fremme agendaen til World Economic Forum, EU, FN og en rekke andre internasjonale tenketanker som alle gjør sitt beste for å forandre forverre verden, er Yara-sjef Svein Tore Holsether. I et lengre intervju med TV2s Fredrik Græsvik sist lørdag, viser Holsether nok en gang hvor hans lojalitet ligger. Norges omdømme står på spill, mener mannen som også er president i styret til Næringslivets hovedorganisasjon (NHO).
– Jeg må si at det er bekymringsfullt å oppleve hvordan Norge nå blir omtalt ute, som følge av de enorme ekstrainntektene som vi har på eksport av blant annet olje og gass, som et resultat av krigen i Ukraina og krisen i energimarkedet akkurat nå, sier Holsether til TV 2.

Konserndirektøren er i stadig kontakt med politiske ledere og næringslivsledere i Europa. De er tydelige på at de forventer at Norge deler raust av de svimlende ekstrainntektene som følge av en krig i Europa.

– Det kommer reaksjoner både fra organisasjoner, humanitære organisasjoner. Men også fra industri og statsledere, sier han. (TV2)

Sannspådd?
Man skulle nesten tro at Holsether samkjørte sitt utspill med EU, for onsdag kunne NTB informere oss om at EU-kommisjonen ønsker forhandlinger om priskutt med land som selger naturgass. 

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen vil vurdere et pristak på importert gass og ønsker forhandlinger om priskutt med land som selger naturgass.

Von der Leyen sa onsdag at en makspris på gass som brukes til å produsere strøm, kan være et første skritt.

– Men jeg tror vi også må se på gassprisene utenfor strømmarkedet, la hun til.

Von der Leyen tok også til orde for at EU i fellesskap kan importere gass. Videre ønsker hun forhandlinger om priskutt med land som produserer naturgass.

Norge er blitt den største leverandøren av gass til EU etter invasjonen av Ukraina og Russlands kutt i gassleveransene til land i EU. Petroleumsinntektene til den norske staten har økt kraftig etter at gassprisene har gått i været. (NTB-AFP-DPA)

Selv om olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) overfor NTB har bedyret at Norge veldig tydelig har kommunisert at et pristak vil virke mot sin hensikt, så vet vi at 15 EU-land sist uke tok til orde for et pristak i et brev sendt til EUs energikommissær Kadri Simson.

Vi er ikke dummere enn at vi også forstår at presset på Norge for å «vise solidaritet» med Europa vil vokse kraftig, etter at organisasjonen for oljeproduserende land, OPEC, onsdag ettermiddag bestemte seg for å kutte oljeproduksjonen med to millioner fat per dag. Produksjonskuttet har allerede resultert i en økning av oljeprisen, noe som også vil øke den norske stats inntekter.

Holsether er WEFs talsmann i Norge

Før vi fortsetter med Holsethers frykt for Norges omdømme, la oss se litt på hvordan han presenteres av Davos-folket i World Economic Forum:

Holsether brenner for å fremme målene for bærekraftig utvikling på den globale forretningsarenaen. For å bidra til en blomstrende fremtid og drive inkluderende vekst, er han medlem av Executive Committee, leder av Food & Nature Program for World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), medlem av styringskomiteen for Imagine Food Collective, en forkjemper for naturen og medlem av Alliansen for CEO Climate Leaders i World Economic Forum (WEF). Han var sekretær for Kommisjonen for Business og bærekraftig utvikling (BSDC), og fungerer også som styreleder for den internasjonale sammenslutningen for gjødselprodusenter (IFA). (WEF)

Med denne horisonten er hans uttalelser til TV2 langt mer forståelige:

Få land har muligheten til å støtte befolkningen så raust som Norge i en tid da skyhøye energipriser rammer befolkningen i hele Europa, mener Holsether.

I tillegg til å bruke en del av ekstrainntektene på et grønt skifte i Norge, tror Holsether at det vil gagne Norges omdømme godt om penger også blir brukt på bistandsprosjekter som vil gjøre Afrika mindre matavhengig av Europa.

Hmm. I forrige uke ga jo Tvinnereim og Vedum nye 220 millioner kroner til å bygge vindfarmer i Sør-Afrika!

Han minner om at det ikke bare er konvensjonelle våpen som blir brukt i denne krigen. Russland bruker også gass og mat som våpen.

– Når det gjelder energi, så handler det nå om at vi bygger ut fornybar energi i en helt annen takt i Norge enn det vi har gjort og gjør.

– Og så er det også å være med å bidra til det grønne skiftet i Europa. Kanskje sette opp et fond med noe av de ekstrainntektene vi har for å være med på å løfte Europa, sier konserndirektøren. (TV2)

– Løfte Europa?

WEFs talerør i Norge foreslår i fullt alvor at Norge skal bruke sine inntekter på å hjelpe Afrika og Europa med fornybar energi, en politikk som altså har brakt Europa ut i det uføret vi ser i dag!

Afrika ber ikke om mer fornybar energi fra Norge og resten av den vestlige verden. Tvertimot, sier NJ Ayuk, styreleder for African Energy Chamber, som ser problemer ved at slike som Holsether og Tvinnereim skal dytte på med såkalte bærekraftige energiløsninger for verdens største kontinent.

– Afrika står ved et veiskille hvor vi står overfor en global tsunami, sa NJ Ayuk, styreleder for African Energy Chamber.

– Det er en stor overgang i horisonten, og vi trenger nye teknologier. Imidlertid blir vi fortalt av Europa at vi trenger å komme vekk fra olje- og gassindustrien, og så ser vi nye LNG -terminaler åpnet i Tyskland, og en kullgruve kunngjort i Storbritannia. (BCMPR)

– Jeg anbefaler at hver afrikansk stat med kommersielt levedyktige gassreserver går videre med utvikling. Hvis Afrika har gassen, bør vi bruke det vi trenger for å oppfylle behovene, sier NJ Ayuk JD, MBA. Executive Chairman at African Energy Chamber.

Afrika har olje og gass som de i årevis har eksportert til blant annet et energihungrig Europa. Nå vil altså WEF, EU og Norge at de skal holde seg vekk fra fossil energi?!

Eivind Salen avslutter sin artikkel slik:

Det er noe alvorlig i veien med selve systemet, når motstemmer er så undertrykket, og hele vårt statsapparat inkludert mediene arbeider så hardt for å ødelegge energiforsyningen vår med vindkraft på fellesskapets regning.

Man skulle tro det var noen som påvirket dem. Hvem styrer Norge? 

Spørsmålet bør vel heller omformuleres til: Hvem styrer verden?

Kampanjejournalistikk av rikskringkastingen (Eivind Salen, Motvind – PDF-fil)

Yara-sjefen frykter for Norge sitt omdømme (TV2)

Africa’s Energy Future

Les og se:

Doc-TV: Fjerde-generasjon atomkraft er noe helt annet

 

Doc-TV: Listhaug: – Atomkraft kan ikke avvises

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.