Einar Lyngar og hunden gikk på Turistvegen i Moelv da han møtte på naboen som han stoppet og snakket med.

Mens de sto der kom en mann de ikke hadde sett før, og da mannen passerte de to eldre mennene spurte han om de hadde noe problem, for deretter å gyve løs på de to eldre mennene, skriver NRK.

– Plutselig langer han til naboen min så han går rett i grøfta, forteller Lyngar. Han forteller at den ukjente mannen begynte å slå og sparke mot både kroppen og hodet til den eldre mannen som hadde falt i grøfta.

Deretter var det Lyngars tur.

– Jeg fikk slag på slag. Jeg la hendene foran ansiktet for å ikke få slagene, forteller han.

Han trodde nesten ikke det han opplevde.

– Det var helt uvirkelig. Jeg ble helt sjokkert. Jeg trodde det var en fredelig mann. At han skulle slå oss to gamle mannfolk ned, så vi blir liggende i grøfta og nesten kjempe for livet hadde jeg aldri trodd, sier Einar Lyngar.

Mannen som skal ha slått og sparket de to eldre mennene forsvant fra stedet kort tid etter og Lyngar fikk ringt politiet.

Politiet bekrefter at de mottok anmeldelsen ved 9-tiden søndag morgen, men det var først ved 18-tiden på kvelden en mann i 30-årene ble pågrepet. Politiet har sett på overvåkningsbilder og fått flere tips som førte fram til det de mener er gjerningsmannen. Han er kjent av politiet og er domfelt tidligere.

Ingen av de to eldre mennene ble alvorlig skadd, men ble sendt til sjekk på sjukehuset i Lillehammer etter å ha blitt mørbanket.

78 år gamle Einar Lyngar har drevet med humanitært arbeid i flere år, og skal snart til Kenya.

Det opplyses ikke om etnisitet på gjerningsmannen.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.