Den venstreorienterte britiske intellektuelle samfunnsdebattanten Christopher Hitchens var kjent som ateist, antiteist, antifascist og antimonarkist. Han er død nu (2011), men hans betraktninger om religionen islam er ikke blitt mindre aktuell av den grunn.

Forgifter alle land

Hitchens var kritisk til alle religioner, men særlig til religionen islam som ifølge ham, forgifter alle land der den får fotfeste. 

Han har i detalj forklart hvorfor islam er livsfarlig. I 2006 holdt han en tale i Toronto hvor han uredd sammenfattet islams forhold til ytringsfriheten efter den danske karikaturstriden, en konflikt som idag ligger an til å ende med at første flik av sharia sniker seg inn i dansk lovgivning

– Religionene er alle basert på samme illusjon, men én av dem utgjør en alvorlig trussel mot vår frihet.

Det er religionen som forfekter den forferdelige «treenigheten» selvhat, selvrettferdighet og selvmedlidenhet. Jeg snakker om islam. 

Globalt sett er islam en gigantisk makt som kontrollerer enorme oljerikdommer, store land og stater med enorme formuer. Den pumper wahhabismens og salafismens ideologi ut over hele verden, forgifter samfunn overalt hvor den kommer, ødelegger barns sinn, forgifter ungdommen gjennom skoleverket, trener folk i vold, skaper en kult av død, selvmord og drap. 

I våre samfunn fremstiller muhammedanerne seg som en krenket minoritet som det er synd på, vi fornærmer deres tro, de fortjener all den beskyttelse som en liten og sårbar gruppe kan få samtidig som de har enorme forestillinger om sin egen religion: Det er Guds endelige åpenbaring til menneskene. Gjennom en erkeengel talte Gud tre ganger til en analfabet på Den arabiske halvøy – og resultatet – som du kan se når du leser det – er nesten utelukkende et klossete plagat av Det gamle og Det nye testamente og det forlanges at den skal aksepteres som den endelige og uforanderlige guddommelige åpenbaring.Og de som ikke aksepterer det skal behandles som vantro kveg, som bytte, slave, offer. 

Hvem er det som blir truet? Den som forkynner dette og sier at jeg heller bør lytte for gjør jeg ikke det er jeg i fare – eller jeg som sier at nei, jeg synes dette er så dumt at det heller kan gjøres til en tegneserie. Og da kommer hylene og skrikene: «Halshugg dem». 

Dette skjer i London, Toronto, New York, det er midt iblant oss nu – «halshugg dem som karikerer islam». 

Vil de bli arrestert for hatefulle ytringer? Nei. 

Kunne jeg havne i trøbbel for å ha sagt det jeg nettopp sa om profeten Muhammed?




 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.