Palestinakomiteen hadde guts til å holde en markering på Jernbanetorget. Et halvhjertet forsøk på fordømmelse av vold mot sivile på begge sider falt pladask til jorden.

Den relativisering av vold som Palestinakomiteens Line Khateeb forsøkte seg på, tjente til å illustrere den palestinske sakens moralske kollaps.

– «Når et folk gjennom lang tid utsettes for planlagt og systematisk undertrykking og vold, har de til slutt ingen andre virkemidler å svare med enn motvold». Dette sa Kåre Willoch, tidligere statsminister og Høyre-leder i Norge, om Israels ulovlige okkupasjon av Palestina, sa Khateeb.

Hun sa videre at palestinere har rett til å gjøre motstand, men at de uansett hvilken type motstand de bruker, så blir de møtt med systematisk vold og undertrykkelse.

– Men palestinske motstandsgrupper er også bundet av folkeretten. Vi kan ikke stå her i dag og se bort fra drapene som er begått på sivile i Israel og i Palestina, sa hun.

Khateeb fortsatte med å slå fast at kidnapping er en alvorlig forbrytelse, på samme måte som at fengsling av barn er en alvorlig forbrytelse.

– Jeg skulle ønske vi kunne få fordømmelse av den systematiske undertrykkelsen som palestinere lever med hver eneste dag, på samme måte som vi i dag ser vestlige ledere fordømme drapene på israelske sivile, sa hun. (NTB)

Det var ikke dagen for å holde en slik markering. Selv om Khateeb nevnte kidnapping og drap på sivile begått av palestinere. Khateeb burde forstått at de bildene palestinerne selv har tatt av sine bestialiteter, er av en slik karakter at ethvert forsøk på å relativisere dem er dømt til å mislykkes.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.