Demonstrasjon i Oslo. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Palestinakomiteen arrangerer lørdag en ny støttedemonstrasjon for palestinerne utenfor Stortinget. Hamas-terroren mot Israel er ikke et tema.

Propalestinske krefter skal igjen demonstrere mot Israel utenfor Stortinget. Også denne gangen handler det om å fordømme israelernes aksjon mot Hamas etter terroren 7. oktober.

NTB melder om saken.

– Israel må holdes ansvarlig for krigsforbrytelser i Palestina, og palestinere må få internasjonal beskyttelse nå, sier lederen av Palestinakomiteen, Line Khateeb.

Hun nevner ikke noe om Hamas-terroren som er bakgrunnen for at det nå kriges i området, og hun fordømmer ikke  drapene på over 1400 barn, kvinner og menn i Israel. Mange av disse drapene var så bestialske at filmer og bilder fra åstedet ikke kan vises offentlig.

De over 200 gislene som holdes fanget av Hamas er heller ikke et tema.

NTB skriver at «minst 9488 mennesker er drept på Gazastripen siden krigsutbruddet 7. oktober, hvorav minst 3900 er barn, ifølge Gazas helsedepartement».

NTB gjengir videre påstander om at det i tillegg skal være minst 143 mennesker drept på den okkuperte Vestbredden.

De fleste seriøse observatører stiller seg generelt svært skeptiske til tall fra palestinsk hold, og spesielt fra Hamas-styrte helsemyndigheter på Gaza.

Ikke-verifiserte tall fra Hamas-kontrollerte myndigheter på Gaza fremstilles nå systematisk som fakta i en del medier, ikke minst her i landet. Få vil mene at det er uttrykk for særlig profesjonell journalistikk.

Det meste av reportasjer preges av slagside til fordel for palestinerne, og en oppsiktsvekkende mangel på kritisk holdning til en av verdens mest brutale terror-grupper, Hamas.

Det var de samme, palestinske kilder som påsto at Israel sto bak bombingen av sykehuset det senere ble påvist ble utført av Hamas selv. Her ble det hevdet at 500 ble drept, et tall som ble avvist som lite troverdige av nøytrale observatører. Se sak under.

Denne avsløringen er i påfallende grad tonet ned av de fleste norske medier, og ser ikke ut til å ha fått følger for hvordan man vurderer senere opplysninger fra samme hold.

Norge, i motsetning til de andre landene i Norden, stemte for øvrig for en FN-resolusjon om våpenhvile i Israel og i Gaza forrige helg.

Les også: 

Også Canada sier at Israel ikke sto bak angrep som traff sykehus i Gaza

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.