NTB virker nå som et PR-byrå for Gaza. Man omtaler ikke bare demonstrasjonene som har vært, men forhåndsomtaler dem. For at det skal komme ekstra mange folk? Det har vært mange på Gaza-demonstrasjonene, engasjementet er stort. Men det gjelder sannelig også mediene.

Palestinakomiteen arrangerer demonstrasjon i Oslo lørdag ettermiddag – 99 dager etter at Israel startet angrepene på Gazastripen.

– Etter 99 dager med angrep på sivilbefolkningen i Gaza er behovet sterkere enn noensinne for å samle oss og rope høyt om at folkemordet må stoppes, sier leder Line Khateeb i Palestinakomiteen i en pressemelding.

Demonstrasjonen starter klokka 14 på Youngstorget foran Arbeiderpartiets hovedkvarter, hvor demonstrantene skal uttrykke sin «kraftige motstand mot regjeringens unnfallenhet».

Derfra skal demonstrasjonstoget gå til den israelske ambassaden i Parkveien.

Så slår NTB fast tapstallene, uten å nevne at de stammer fra Hamas-styret:

Minst 23.708 palestinere er drept og over 60.000 er såret på Gazastripen siden 7. oktober, opplyste palestinske helsemyndigheter fredag.

Også i London holdes det demonstrasjon til støtte for palestinerne lørdag fra klokken 13.

I Washington starter en solidaritetsmarsj klokken 19 norsk tid og ventes å bli en av de største propalestinske demonstrasjonene i USA noensinne.

Det er ingen tvil om hva NTB velger å prioritere:

I Israel vil derimot demonstrantene samle seg til en 24 timer lang protest i Tel Aviv for å kreve at gislene på Gazastripen løslates etter 100 dager i fangenskap.

7. oktober er ikke en gang nevnt.

NTB nevner heller ikke at det er sider ved Gaza-demonstrasjonene som skremmer den innfødte befolkningen. De ser hvor stor det muslimske innslaget er blitt.

Norske jøder og MIFF holder støttedemonstrasjon foran Stortinget søndag kl 1600. Det nevnes ikke. Forskjellsbehandlingen er overdøvende.

 

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.