Det er politisk signifikant at USA og Norge sammen skal danne et landbruksfond for Afrika på 200 millioner dollar. Power var en av nøkkelpersonene i Russiagate mot Trump høsten 2015 og på nyåret 2016. Hun driver med mer enn bistand. Norges politiske rolle internasjonalt er ved å endres og det skyldes ikke minst krigen i Ukraina der Power også spiller en viktig rolle. Krig og bistand går godt sammen. NTBs melding fra 19. september:

Norge går sammen med USA for å danne et nytt landbruksfond for å hjelpe afrikanske bønder, kunngjør de to landene mandag.
De to landene bidrar med 35 millioner dollar hver. UD opplyser til NTB at Norge skal investere 350 millioner kroner.
Målet er at fondet til slutt skal få en størrelse på rundt 200 millioner dollar og gi bistand til rundt 7,5 millioner mennesker.
Det skal primært hjelpe bedrifter i landbrukssektoren, som videre hjelper enkeltbønder gjennom blant annet å forsyne dem med frø og gjødsel.
Fondet blir kunngjort natt til tirsdag av sjefen for USAs bistandsorganisasjon Samantha Power og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) på sidelinjene til FNs hovedforsamling (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.