AfD-politikeren Florian Jäger er dømt til å betale en bot på 2700 euro for i desember 2021 å ha lagt ut en video på Facebook der han sa at vaksinekampanjen minnet ham om jødeforfølgelsene under Det tredje Riket. Dette kaller domstolen for «verharmlosung», ufarliggjøring av nazismen. Jäger får altså ikke lov å trekke en parallell mellom forbundsregjeringens politikk og fortiden.

Lagmannsretten stadfester dommen i tingretten som dømmer Jäger for «volksverhetzung», det samme som det svenske «hets mot folkgrupp».

Man kan spørre hvem det er som er den fornærmede part. Jäger trivialiserer historien, de fleste vil finne sammenligningen søkt. Men mange andre har sett likhetstrekk mellom koronaregimet og totalitære ideologier i det tyvende århundret. Er det forbudt å trekke slike paralleller? Skal det være straffbart?

I så fall er det myndighetene som innfører noe som minner om tidligere tiders majestetsfornærmelse.

Jäger har vært medlem av Forbundsdagen, men er nå lokallagsleder i München-forstaden Fürstenfelde.

https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/afd-politiker-florian-jaeger-noch-mal-wegen-volksverhetzung-verurteilt-er-soll-2700-euro-zahlen-li.380175

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.